duminică, 19 septembrie 2010

Despre slabit !!!


Am avut 13 kg în plus. Ma uitam în oglindă și nu-mi plăcea ceea ce vad. Știam ca nu e bine sa mănânc de la fast food în fiecare zi, dar totuși o făceam. Mă uitam la acea mâncare și mi se întorcea stomacul pe dos pentru ca nu-mi mai plăcea, dar îmi face rău. Nu numai ca nu-mi dădea energie, dar ma obosea și mai mult in condițiile în care și așa aveam un orar cu care nu eram obișnuită. Mă complăceam în situația în care eram și nu credeam ca voi avea puterea de a schimba ceva în viața mea. 

Mi-am dat seama ca nu e bine și am început încet, încet sa mănânc și altceva în afara de prostiile din oraș. M-am înconjurat de oameni care mi-au oferit sprijin, care m-au înțeles și care m-au suportat atunci când mă plângeam din cauza oboselii, din cauza kg in plus, din cauza hainelor care nu-mi veneau cum voiam eu. De la blugi mărimea 40 am ajuns la mărimea 32, dar asta cu răbdare. Știam ca nicio minune nu se va întâmpla peste noapte și că trebuie sa am răbdare, să nu îmi concentrez atenția numai pe asta. Am înțeles ca vedetele care apar prin reviste arată bine pentru că din asta traiesc si că eu nu pot sa-mi dedic tot timpul acestui lucru, dar am profitat de ora liberă pe care o aveam la dispoziție pentru a face ceva bun pentru corpul meu.

Inainte eram genul de om comod si niciodata nu aveam timp deși nu făceam nimic, dar absolut nimic !!!! Nici nu-mi explic cum am reușit să trec de la leneșa care eram la persoana activă de azi. 

Îmi place sa merg pe jos. Obișnuiam să fac asta cu cea mai bună prietenă. Mergeam, povesteam, râdeam, intram prin magazine, profitam de orice secunda pe care ne-o petreceam împreună. Nu era nevoie sa merg o oră la sală sa simt ca am făcut mișcare. 

De cele mai multe ori, lucrurile mici sunt cele mai de efect. 
Poate ca această postare vi se pare cam patetică, dar voiam sa subliniez faptul că dacă eu am reușit să mă schimb și voi puteți face asta. Nu vă cere nimeni să țineți regim, să nu mâncați, să vă refuzați vreo poftă. câteodată este nevoie de puțină răbdare, de voință si de cumpătare. Ma gândeam sa pun în enumerarea mea și organizarea, dar eu stau cam prost la acest capitol. 

Sper că nu v-ați plictisit citind aceste rânduri și aștept comentariile voastre. Aș vrea sa știu cam despre ce vreți voi să citiți, ce v-ar interesa, ce v-ați dori sa apară pe acest blog etc...

Va îmbrățișez,
Bisoux


PS: Îmi place foarte mult aceasta melodie :X:X:X





17 comentarii:

Claudia Gidea spunea...

felicitari pentru ambitia ta! este atat de usor sa te ingrasi daca nu esti atent si dupa greu si cu multa rabdare se ajunge la un rezultat. si eu am un program cam aiurea si stiu cum e cu fastfoodurile.bafta in continuare!:*

Alexandra G. spunea...

Multumeeeeeesc :* :*
Mult succes si tie !! :P

floenvy spunea...

Nu stiu cine s-a plictisit citind.Eu cred ca e important sa spui mai intai de la ce treapta ai pornit si tot drumul pe care l-ai parcurs ca sa-i ambitionezi pe cei ce vor sa te urmeze.
Ai putea sa mai pui pe blog liste cu alimente sanatoase, bune de mancat, folositoare atunci cand tii dieta, sau cel putin cele pe care le poti manca in voie, fara sa ti faci griji pentru kilele in plus.Poti sa mai pui programe de antrenament, exercitii, terapii.Cat mai multe ce tin de BODY ca despre asta e vorba :).Keep up the good work!

Ella Gheorghiu spunea...

wow!Felicitari pt. ca esti atat de amibitioasa...eu inca sunt lenesa si mereu aman data cand sa imi fac un abonament la sala...cat despre dulciuri,nu le pot rezista.

floenvy spunea...

Nu stiu cine s-a plictisit citind.Eu cred ca e important sa spui mai intai de la ce treapta ai pornit si tot drumul pe care l ai parcurs ca sa ambitionezi pe cei ce vor sa te urmeze.
Ai putea sa mai pui pe blog liste cu alimente sanatoase, bune de mancat, folositoare atunci cand tii dieta, sau cel putin cele care nu ingrasa.Poti sa mai pui programe de antrenament, exercitii, terapii.Cat mai multe ce tin de BODY ca despre asta e vorba :).Keep up the good work!

Alexandra G. spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alexandra G. spunea...

@vioricaghe: Multumesc frumos !!!
Eu fac sport acasa !!! nu am fost sala decat la facultate cand trebuia sa facem la sport fitness...
Prefer sa fac acasa. Am o bicicleta, pedalez uitandu-ma la un serial si dupa imi pun niste melodii dragute si fac exercitii la salteluta. Cam atat! :P

Cat despre dulce, vreau sa-ti spun ca toata saptamana am evitat sa mananc ceva dulce, dar ieri nu m-am mai putut abtine si am mancat niste biscuitei. Eh, oameni suntem! :P

Hai, apuca-te de treaba si tu! Astept sa-mi povestesti!! :P

Alexandra G. spunea...

@Florin: Multumesc pentru sugestii!!!

YsE spunea...

felicitari

Alexandra G. spunea...

@YsE: Multumesc!

andrey spunea...

cea mai tare!acum 48kg ! :*:*:*:*

Special Koko spunea...

Way to go girl!:D :*:*:*

Alexandra G. spunea...

@Maria: :* :* :* Multu !!!! Tocmai m-am uitat pe blogul tau si mi-au ramas ochii la frumusetea aia de colier :X:X :*:*

moni spunea...

ma bucur ca ai revenit! mi-era dor de postarile tale!
si eu ma laud cu 35 kg date jos...pe care le-am suportat foarte greu chiar daca aveam "scuza" ca eram insarcinata,am pus foarte foarte mult,desi abia prin luna a 9 am pus gura pe ceva dulce.in fine, eu am avut "norocul"sa slabesc fara sa-mi dau seama,de la oboseala,nopti piredute, si plimbari de dimineata pana seara cu bebe prin parc,bateam tot orasul :)
si am mai apelat la bicileta acasa dar destul de rar ca nu prea mai avveam energie.aum am ramas cu 2 kg care pur si simplu nu reusesc sa le mai dau jos,fac bicileta seara (filmele sunt cele mai de ajutor,tree timpul fara sa-ti dai seama :)) si mai merg la kangoo jumps (m-am indragostit de sportul asta,e si distractiv si transpir mai rau ca la orie alt sport)
cam atat, scuze de mes.kilometric
pupici si sper ca nu mai tragi chiulul asa mult! Moni

Alexandra G. spunea...

@moni: Ce mesaj frumos !!! :X:X iti multumesc din suflet! Sa-ti traiasca bebe si felicitari pentru slabit !
Nu am incercata kangoo jumps, dar ma bate gandul sa merg o data, sa vad si eu cum e.
pana una alta imi omor fizicul cu exercitiile mele... :D:D :P
Te mai astept pe aici, pup!

L.R. spunea...

intr-adevar, felicitari pentru ambitie si determinare

Alexandra G. spunea...

@L.R.: multumesc frumos :P