marți, 30 martie 2010

Top 3 exerciții pentru abdomen



Va voi prezenta mai jos un top 3 al abdomenelor cu precizarea ca înainte de a le executa trebuie sa aveți încălzirea foarte bine făcuta. Altfel, va veți auzi coloana și toate încheieturile cum trosnesc. Credeți-ma ca nu este deloc plăcut.

A propos, nu le știu denumirile, nici nu-mi încarc memoria cu asa ceva. Daca vreți, denumiți-le voi.

1.       Stați întinse pe spate cu picioarele ridicate la 90 de grade fata de podea, mâinile pe lângă corp (puteți sa le puneți și sub voi pentru putin sprijin). Folosindu-va mușchii abdominali, ridicați picioarele spre tavan.

2.       Aceeași poziție a corpului, întinse pe o salteluța, picioarele la 90 de grade  doar ca de data asta aduceți mâinile la glezne prin ridicări de trunchi (chiar dacă nu puteți din prima sa țineți picioarele drepte, nu va demoralizați, cu timpul va veți putea îmbunătăți poziția,oricum nu trebuie sa le țineți drepte, bat).

3.       Aceeași poziție a corpului, picioarele la 90 de grade, mâinile pe lângă corp. Încet, coborâți picioarele pana ajungeți foarte aproape de podea, dar fără sa o atingeți.

Bonus:  Faceți măreața combinație intre exercițiile 1 și 2. O data ridicări de trunchi pana ajungeți cu mâinile la glezne, o data ridicări de picioare în direcția tavanului.

PS: Niciun exercițiu de mai sus nu este inventat de mine.
PPS:  Daca aveți probleme fizice de orice fel,consultați mai întâi medicul. Nu vreau sa dați de vreun necaz din cauza mea.
Nu am spus cate exercitii ar trebui efectuați pentru ca fiecare face cat poate. Eu am inceput cu 16 din fiecare, dar daca voi puteti face mai multe, nimeni nu va opreste. 
Aceste abdomene dau rezultate doar daca sunt combinate si cu exercitii cardio. Va voi vorbi despre acestea intr-un post viitor.
O zi buna,
Bisoux
sursa foto: bellazon  

2 comentarii:

Special Koko spunea...

N-ai zis cate repetari trebuie sa facem din fiecare :D cine stie...poate ma apuc de abdomene si trebuie sa stiu :))

SI ar fi marfa sa ne zici cum au functionat pt tn, in cat timp ai obs diferente etc...pt. motivatie :D

pup!

Alexandra G. spunea...

@Special K: Stiu ca nu am zis, dar pentru inceput fiecare face cat poate... anumite lucruri trebuie sa ti le impui tu... editez acum post-ul