vineri, 26 martie 2010

Avem nevoie de motivare

Stim foarte bine cat de greu este sa ne apucam sa facem miscare. Nu suntem suficient de odihniti, nu suntem suficient de motivati, nu am avut o zi prea buna, suntem foarte stresati, nu ne mai intelegem cu nimeni etc.. Foarte putine persoane stiu ca sportul elimina stresul, relaxeaza, imbunatateste starea psihica (  nu doar cea fizica !!!!! ) si asa mai departe. As putea scrie o lista intreaga cu beneficiile aduse de miscare, dar prefer sa le descoperiti singuri.

O alta mare greseala este aceea ca ne lasam pagubasi dupa doua zile fara nici cea mai mica urma de remuscare. Se spune ca un om are nevoie de 21 de zile pentru a se obisnui cu ceva si de 21 de zile pentru a se dezobisnui. 

Sfatul meu este sa incercati sa fiti cat mai stricti posibil aceste 21 de zile, sa nu va abateti de la program nici macar o zi pentru a integra miscarea in activitatile voastre cotidiene. Cand va veti obisnui cu sportul o zi pauza vi se va parea ceva iesit din comun, nefiresc. 

Un alt lucru important pe care trebuie sa-l stiti este faptul ca un program ar trebui sa tina 20 de minute la inceput. Nu are rost sa va chinuiti cu trasul de fiare cu orele, lesinat pe banda de alergat si mai stiu eu ce. Faceti ceva ce va face placere, ce va bucura trupul si sufletul.

Este important sa stiti ca rezultatele se vor vedea inca din primele zile. Sportul imbunatateste starea de spirit, reda increderea in sine, relaxeaza. Fizic vorbind, primul rezultat asupra corpului va fi tinuta. O persoana care face miscare se deosebeste de o alta care prefera sa stea in fata televizorului cu ceva mancare in brate printr-o postura dreapta, umeri trasi, piept inainte. 
Cine ar putea trece neobservat cu o astfel de pozitie a corpului si o asemenea atitudine?!



2 comentarii:

Iulia spunea...

Foarte interesant. Cel mai mult mi-a placut: Se spune ca un om are nevoie de 21 de zile pentru a se obisnui cu ceva si de 21 de zile pentru a se dezobisnui. Nu stiam asta si e bine de retinut :D.

Alexandra G. spunea...

@Iulia: Multumesc mult. Ma bucur ca ti-am putut oferi o informatie noua. Te mai astept pe aici.