vineri, 26 martie 2010

Sa gatim...

Culorile influenteaza apetitul.  
Rosul, verdele si galbenul sunt printre favoritele mele.
Astazi va propun o reteta simpla cu muuuult rosu.

Aveti nevoie de: 
- o ceapa de marime medie
- un piept de pui
- ciuperci
- rosii
- ardei gras rosu sau verde (eu personal detest ardeiul asa ca nu-l pun)

Se taie pieptul de pui in fâșii  nici prea mari nici prea mici, suficient de groase incat sa se prajeasca uniform fara sa se usuce. Ceapa taiata in prealabil se pune la calit, atunci cand credeti ca este suficient de calita adaugati pieptul de pui. In timp ce acestea stau frumusel pe foc, acoperite de un capac, voi veti pregati ciupercile. Cand credeti ca puiul este semifacut adaugati si ciupercile. Daca folositi ciuperci din conserva, castigati timp, daca folositi ciuperci normale, va trebui sa asteptati ceva pana si acestea se vor face. La sfarsit adaugati rosiile. Pentru decorare puteti folosi ardeiul gras.



PONTURI:
  
Cantitatile le stabiliti voi. De obicei mananca in jur de doua persoane dintr-un piept de pui, eu cand ma chinui il mananc singura. :))

Folositi cat mai multe condimente. Deveniți creative. Mie imi place sa fac acest fel de mancare foaaaaaaaarte picant și de aceea adaug tot ce ar putea sa piste.

Nu folositi ciuperci din conserva. Cele cumparate la kg sunt mult mai bune. Eu ador sa tai ciupercile, de fapt ador sa toc orice leguma. 

Folositi verde. Verdele este o culoare care inspira sanatate, viata. Daca nici voua nu va place ardeiul gras va sfatuiesc sa incercati 2-3 frunze de salata. 

Puteti sa nu folositi ulei deloc atata timp cat gatiti in ceva de teflon. Eu una fac acest fel de mancare intr-o tigaie.

Spor la gatit !!! 

2 comentarii:

DonLorenzo spunea...

piept de pui la tigaie?dar cum e corect?prajit sau perpelit?ca daca e cu ulei,e prajit si deci nu e sanatos...

Alexandra G. spunea...

@DonLorenzo: Prajit cred ca e corect, nu stiu... poti sa-l prajesti si pe gratar, fara ulei... Putin ulei nu strica, dar fffffffff putin. :)