miercuri, 31 martie 2010

Motivarea, bate-o vina !






Foarte multe fete se plâng de lipsa de motivare.

„pe mine nimic nu reușește sa ma motiveze și elanul ma tine maxim o săptămână ” (sper sa nu se supere  pe mine cea căreia ii aparțin cuvintele )

Ce motivare mai mare poate exista în afara de imaginea pe care o vezi în oglinda? De ce sa te complaci într-o situație când de tine depinde evoluția lucrurilor?!

Ne place sa fim admirate, sa lasam o impresie buna, sa primim complimente referitoare si la aspectul nostru fizic, dar pentru asta trebuie sa depunem putin efort. 

In ultimul an am auzit tot felul de fraze de genul „nu o sa mai ai 20 de ani și vei vedea ca la 25 nu vei mai arata asa, metabolismul ți se va schimba și nu neapărat în bine”. Pai și ce?! Vreau sa ajung la 25 de ani arătând și mai bine. Îmi iubesc vârsta și o voi iubi mereu indiferent de câți ani voi avea chiar dacă timpul își va lăsa amprenta asupra corpului meu.

Vreau sa arat bine și la 30 de ani, dar pentru asta trebuie sa dedic minim 30 de minute sportului, trebuie sa renunț la fast-food, sa am grija ce mănânc, sa ma hidratez,sa nu ma pârlesc la soare, sa ma asigur ca am in jurul meu numai oameni ce au o influenta pozitiva asupra mea. Nimic nu se obține fără munca. Ce dacă în tinerete ai un corp perfect?! Asta se poate schimba pe parcurs. Totul depinde de tine.Sunt atâtea lucruri pe care ne-am dori sa le schimbam, dar uitam ca schimbarea trebuie sa înceapă cu și de la noi.

Nu uitați, oamenii drăguți (nu neapărat fizic cât sufletește) și îngrijiți au numai de câștigat.

Va doresc o zi frumoasa.
Cu drag,
Bisoux

 PS:  Îngrijirea nu presupune folosirea unor creme scumpe, achiziționarea unor haine de firma. Îngrijirea începe cu grija pe care o ai fata de tenul, corpul, atitudinea ta fata de ceilalți (oamenii înarmați cu o vorba buna sunt întotdeauna mai frumoși).



11 comentarii:

Camelcutza spunea...

A zis oprah o vorba mare : nicio prajitura nu este asa de buna ca momentul in care ma uit in oglinda si arat bine. Drop the cookie!:P

Alexandra G. spunea...

@Camelcutza: De retinut !!!! :)) :P

Anonim spunea...

Aşa este Camelcutza.
Când mă uit în oglindă şi sunt mulţumită de mine, îmi zic"bine am făcut că nu am mâncat ieri prăjitura aia. Era ea delicioasă probabil, dar sunt super mulţumită de mine." Şi aşa mă motivam să nu mai mănânc nu ştiu ce chestii.

Alexandra G. spunea...

@Anonim: Citindu-ți comentariul mi-am dat seama ca trebuie sa scriu un post cu sfaturi pentru perioada Pastelui :))

Iubita_ta spunea...

Alexandra, chiar te rog să faci asta :D

vdaiana spunea...

"Ce motivare mai mare poate exista în afara de imaginea pe care o vezi în oglinda?" - poate pe unii ii ajuta asta, but not me.
"Totul depinde de tine." pentru unii asta este o povara mult prea mare.

Alexandra G. spunea...

@vdaiana: Da, depinde de tine pentru ca daca tu nu iti doresti ceva cu adevarat degeaba te trage toata lumea de maneca.
Faptul ca iti place ce vezi in oglinda iti da mult mai multa incredere in tine si lucrul acesta nu trece neobservat niciodata.

ildiko spunea...

@ Ale,
Din punctul meu de vedere o femeie este mai "frumoasa si coapta " dupa varta de 30-35 de ani, dupa ce aduce pe lume un copil se schimba total in bine ( daca stie sa se intretina , binenteles ).
Eu am trecut de 40 si culmea multi nu cred ca am depasit 30 ...:) clar.... cand ma uit in oglinda ii multumesc celui de sus si nu in ultimul rand MIE.
Merg pe jos mult, ma plimb si fac piata cu bicicleta-rolele ( iar masina sta parcata in curte ).Si ma uit bine ce - cum -cat pun in farfurie.

vdaiana spunea...

@ Alexandra: am citit foarte mult si stiu foarte bine ce ar trebui sa fac :( dar parca este undeva un blocaj psihic de care nu reusesc sa scap.
si daca io nu-mi doresc sa scap de surplusul enorm cu care ma lupt zilnic (35-40 kg) apai nu stiu ce sa mai zic?!?!

@ ildiko: felicitari! esti de admirat!

Alexandra G. spunea...

@vdaiana: Imi pare rau pentru situatia in care te afli, probabil ca ai incercat foarte multe metode de slabit si nu ai reusit, altfel nu-mi explic.
Eu am citit un articol referitor la joburi in care scria ca cel mai bun mod pentru a-ti gasi un job este sa nu-ti cauti unul. Sa te gaseasca el. Incearca asta si tu. Nu mai incerca sa slabesti. Incearca sa mananci sanatos, sa te bucuri de vremea frumoasa de afara, urca cateva trepte in loc sa urci cu liful, merci pe jos pana la supermarket (asta daca nu stai foarte departe de unul ). Fa tot felul de lucruri din acestea mici. Nu trebuie sa faci 300 abdomene pe zi ca sa poti spune ca ai facut sport. Sper din suflet sa reusesti sa scapi de kg care te supara. :*:*:*

Alexandra G. spunea...

@vdaiana: PS: tot ce am scris mai sus este valabil pana in momentul in care incepe sa mearga treaba. Dupa, evident ca trebuie sa-ti dai si tu interesul. >:D<