duminică, 28 martie 2010

De vorba la o cafea...

Gustarea de dimineață. M-am gândit la acest subiect deoarece știu ca multe dintre voi sar peste aceasta „masa”. Ei bine, nu trebuie sa fie o masa completa, sa stați 7 ore sa mestecați și încă 7 pana sa va puteți ridica de la masa din cauza ca stomacul va este prea plin(de fapt cam asta ar fi idealul mesei de dimineață, nu uitați totuși ca micul dejun este cel mai important moment al zilei).Mâncarea ar trebui sa va dea energie nu sa va moleșească.
Ideal ar fi sa începeți ziua mâncând un fruct, o banana,de exemplu, fruct gustos și sățios. Daca vi s-au terminat fructele, o alta alternativa ar fi sa va pregătiți seara, înainte de culcare, un sandviș din pâine neagră pe care sa-l băgați în frigider. Nu plecați de acasă nemâncate, tentațiile de pe drum sunt mari, covrigii, gogoșile, sandvișurile acelea mari cu maioneza și tot ce ați mai putea găsi prin oraș așteaptă frumos sa fie cumpărate. Orice va pregătiți acasă este mult mai bun decât ceea ce ați putea cumpăra din comerț. Cam asta este părerea mea , m-ar interesa sa o aflu și pe a voastră.


O săptămână cât mai bună!!!
 PS: Nu fugiți de banane, ele nu ingrașă asa cum se zvonește!! In curând un post special dedicat acestui fruct.

4 comentarii:

Ilinca spunea...

Eu mănânc în fiecare dimineaţă un iaurt cu cereale. Şi mi am mai propus ca mărul să nu mi lipsească din alimentaţia zilnică. La începutul anului am avut nişte probleme de sănătate şi de atunci încerc să mănânc cât mai sănătos :D

Alexandra G. spunea...

@Ilinca: An apple a day keeps the doctor away ! xo xo

Anonim spunea...

Cred ca merg si Musli cu lapte, eu ii combin si cu miere, mie unul imi plac mult de tot, oricum sunt perfect de acord cu PS-ul :)
(Black)

Alexandra G. spunea...

@Anonim: Ma bucur ca esti de acord cu mine. Si ideea data de tine este buna, dar atata timp cat nu este musli cu mult prea multe fructe confiate in el pentru ca acestea au un continut mare de zahar. Te mai astept pe aici sa vedem asupra caror lucruri mai cadeam de acord.
Daca iti face placere, te rog sa dai adresa blogului meu si cunostintelor tale