marți, 30 martie 2010

De vorba la o cafea...

"Când e bine sa facem sport?".
Recunosc ca aceasta întrebare m-a frământat mereu, dar recomandările haotice m-au făcut sa nu-mi mai pese. Sunt persoane care se mobilizează mai bine dimineața, altele seara sau persoane care merg la sala în pauza de masa. Mișcarea este binevenita la orice ora din zi și din noapte, dar trebuie sa fiți atente/antenti la cum reacționează corpul vostru.
De exemplu, vara trecuta, ma duceam în fiecare zi, la ora 7 dimineață în parc sa alerg, dar rezultatele nu prea se vedeau, din contra eram obosita în fiecare zi, iar seara când ma duceam la orele de aerobic, nu puteam sa-mi duc la capăt exercițiile din cauza oboselii. Pentru ca nu mai am timp, fac mișcare seara, în jur de ora 7-8. Dupa o ora de sport ma simt mult mai relaxata, mai mulțumită de mine și de faptul ca nu a trecut o zi în care sa nu fac aproape tot ce mi-am propus.
Concluzia este nu trebuie sa faceți sport doar dimineața pentru ca asa ați citit în revista X sau seara pentru ca asa ați auzit de la colega voastră, ci trebuie sa vedeți ce moment al zilei va este prielnic pentru aceasta activitate.

Va doresc sa aveți o zi frumoasa și plina de căldură.

11 comentarii:

Paul ANTONESCU spunea...

Multumim pentru urarile de sfarsit si dv-stra la fel!

Alex spunea...

Ca sa mai adaug un mic sfat, este destul de important sa faceti (in limita posibilitatilor) miscare cam in aceiasi perioada a zilei, adik nu luni de la 8 la 10 iar marti de la 5 la 7. Organismul se obisnuieste sa faca efort in acea perioada a zilei, iar randamentul creste si rezultatele se vad mai repede.

Alexandra G. spunea...

@Paul: fara dumneavoastra :P
@Alex: multumesc pentru completare, ai dreptate, uitasem total sa adaug asta

Camelcutza spunea...

exista destul de multe considerente pentru care se recomanda sa se faca miscare dimineata, in primul rand ste umpli de energie, iar in al doilea rand, e mult mai greu sa te mobilizezi seara, dupa 10 ore de serviciu.

Alexandra G. spunea...

@Camelcutza: Fiecare cum poate, ti-am explicat de ce eu aleg sa fac sport seara. Daca o persoana se duce la sala la pranz nu cred ca ii poti spune ca este efortul ei este egal cu 0.

Special Koko spunea...

Pentru mine a fost mai bine seara (pe vremea cand reuseam sa ma mai misc si eu de pe scaun. Alergam pe banda sau faceam un program de tae-boo, apoi faceam dus si reuseam sa dorm atat de bine! Acum nici miscare nu mai fac, nici de dormit nu mai dorm...sunt o leguma :)))

Alexandra G. spunea...

@Special K: Imi pare rau sa aud asta. Cred ca ai foarte multe de facut, dar incearca sa faci macar plimbari. Vremea e frumoasa, vacanta vine(proiectele nu mai spun :)) )...

Special Koko spunea...

Ah nu e numai de asta...cred ca s-ar fi gasit acolo jumate de ora pt. exercitii...da' sunt o lenesa :)) ma bazez pe blog-ul tau pentru motivatie :))

Alexandra G. spunea...

@Special K: Asa sa faci ;;)

Unknown spunea...

well, eu sunt fan cola, stiu ca este o bautura foarte nociva, dar pana acum nu am reusit decat sa reduc consumul zilnic. daca bei o cantitate considerabila de cola normala zilnic(500ml+), o sa observi o schimbare in greutate daca treci pe cola light. La inceput o sa zici ca are un gust oribil, dar te obisnuiesti foate repde, si dupa ce te obisnuiesti, nu vei mai suporta gustul colei normale.
una peste alta, eu am slabit doar trecand dela cola normala la cola light, fara alt efort culinar sau fizic:)

Alexandra G. spunea...

@Cristiana: Este o oarecare diferenta intre coca cola normala si cea light, iar faptul ca ai inlocuit ceva cu foarte multe calorii cu altceva cu mai putine (vai cum a sunat asta, dar nu stiu cum sa-ti explic mai bine :P) este o schimbare pentru organismul tau. Daca nu vei mai schimba nimic in afara de asta, te vei opri din slabit. Eu te sfatuiesc sa diminuezi consumul bauturilor acidulate pentru ca mai tot timpul dau senzatie de balonare si discomfort.
Btw, bauturile light au compusi care inlocuiesc zaharul ce s-au dovedit mult mai periculosi decat zaharul.
Fie, putina Cola nu strica nimanui si eu mai beau, dar la tine este deja o dependenta si poate o vei resimti si la nivelul stomacului, ficatului, mainilor (prin tremurat) etc..