sâmbătă, 19 iunie 2010

Sfaturi pentru un abdomen plat !!!!


De mică am avut burtică. Asta a fost veșnica mea problemă, lucrul care m-a complexat cel mai tare. Nu pot spune ca am reușit să scap de ea în totalitate, că am super pătrățele, dar sunt foarte mulțumită de cum stau lucrurile acum, mai ales hainele. :))
 
Pentru a scăpa de burtică nu trebuie sa respectați decât câteva reguli de bază. Nu vreau sa aud ca acestea funcționează doar pentru slăbuțe sau mai știu eu ce.

1. Fără băuturi acidulate.
2. Cât mai puțin zahăr, cât mai puține dulciuri (eu una nu aș putea renunța de tot la dulciuri; oameni suntem!!!!).
3. Sport, sport, sport.
4. Abdomene, abdomene, abdomene.
5. Fără fast food.
6. Multă apă. 
7. Mai puțină sare.
8. Când faceți sport, puteți folosi ștrampi de plastic care se pun pe sub pantaloni. Asta doar dacă puteți face față căldurii.
9. Mai puțină pâine.
10. Mai slăbuț cu mâncatul seara. Asta nu înseamnă că trebuie să vă înfometați.

Nu puteți slabi localizat. Asta e. :-<

O zi bunaaaaaa,
Bisoux

13 comentarii:

andrey spunea...

am deja patratele. Trebuie sa fac de mentinere :>

Alexandra G. spunea...

Pacat ca nu prea se vad de stratul ala de grasime care le acopera :))

Dianna spunea...

de la mine pentru tine :D http://www15.zippyshare.com/v/86600684/file.html

Alexandra G. spunea...

@dianna: Bine ai venit pe blog! Multumesc frumos! :*

Anonim spunea...

da, si eu am burta, desi nu-s grasa, dar cum mananc ceva cum ma umflu de parca zici ac sunt gravida, la mine partea cu abdomenul plat functioneaza daca beau apa toata ziua si atat, ca daca mananc ceva, s-a terminat. daca as avea bani si curaj sa-mi fac o liposuctie, maine m-as programa :D sa scap si sa am un abdomen plat...vise, ce sa mai :D
ma duc sa-mi fac abonament la sala macar 5 cm sa dau jos din talie si ma multumesc cu 63 :D

Alexandra G. spunea...

@Simona: Dupa ce iti faci liposuctie tot trebuie sa ai grija sa nu te ingrasi si sa faci sport. In plus, grasimea nu se mai depune acolo unde ai fost operata, ci prin alte locuri. Spor la sala! :P

Anonim spunea...

Intrebare: am vrut initial sa ma duc la aerobic, dar asta numai pe perioada de vara, apoi sa ies la alergat dar nici asta nu mi-a iesit si m-am gandit ca cu banii pe care-i dau pe un abonament amarat la sala, mai bine imi iau o bicicleta pe care o pot folosi la orice ora din zi si din noapte. mi-ar fi super utila mai ales ca am un program horror. si vroiam sa te intreb ce parare ai de o bicicleta pentru fitness etc. e eficienta, merita banii?

Alexandra G. spunea...

@Simona: Hihi, eu am slabit cu o atfel de bicicleta. Merita banii, dar din cate tin eu minte tu mi-ai zis ca ai probleme in mare parte cu burtica. Iti recomand sa faci si niste abdomene dupa ce termini de pedalat. Este o investitie foarte buna, nu vei mai avea problema timpului, a banilor, a vremii etc .... Singura parte rea este ca te vei lovi de problema vointei. Nu pun la indoiala determinarea ta, dar asa se intampla... dupa cateva zile nu mai ai niciun chef. Printre primele postari v-am dat eu cateva ponturi, sa te uiti peste ele.

Ema spunea...

Uite, tot despre bicicleta voiam si eu sa te intreb. Nu am cum sa ajung la sala si ma gandeam sa imi cumpar o bicicleta, insa nu eliptica, ci normala, medicinala, nu stiu exact cum ii spune :">
Bineinteles, avand o alimentatie corespunzatoare si vointa sa ma pot tine de exercitii si sa nu folosesc bicicleta mai apoi pe post de cuier, aceasta ajuta? Grasimea existenta nu o transforma direct in muschi, nu? Eu as vrea sa lucrez fese, abdomen, picioare, din cate inteleg, pentru burtica va fi nevoie sa fac si niste abdomene, o sa-mi lucrez si bratele cu ceva greutati, eventual fac si alte exercitii pt fese si picioare, nu ma rezum doar la bicicleta, dar ma ajuta bicileta sa slabesc? repet, in conditiile in care am o alimentatie sanatoasa si vointa suficienta?
Multumesc anticipat de raspuns.

Alexandra G. spunea...

@Ema: Eu am slabit folosind bicicleta, am una normala si destul de ieftina... sincera sa fiu nici nu stiu care sunt diferentele. :D

Te ajuta foarte mult o bicicleta, dar nu trebuie sa te limitezi la ea. Sunt mai multe "reguli" de respectat. Nu pedala cu burta plina, pedaleaza minim 20 de min, daca poti in fiecare seara ar fi perfect. Nu trebuie sa pedalezi cu orele, 30 de minute maxim sunt suficiente.

Inainte de a pedala, incearca sa faci niste exercitii de incalzire: cateva sarituri, cateva fandari, ai grija sa iti incalzesti si bratele pentru ca iti vor amorti la un moment dat.

Nu neglija abdomenele, diversifica exercitiile. Si inca ceva ce cred eu ca te va ajuta. Nu considera miscarea o corvoada. Atunci cand faci sport incearca sa te concentrezi mai mult pe exercitii si nu te mai gandi la nimic altceva. Asculta melodiile tale preferate sau uita-te la un serial si nici nu-ti vei da seama cand a trecut timpul.

Sper ca ti-am raspuns in mare la intrebari! daca vrei sa ma mai intrebi ceva, nu ezita sa ma contactezi :P

Ema spunea...

Iti multumesc mult pentru raspunsul prompt. Esti tare dragutza. :)
O singura intrebare as repeta: grasimea nu mi se transforma direct in muschi, nu? Am citit pe net fel de fel de lucruri incat nu mai stiu ce sa cred... Dar imi imaginez ca mai intai se va topi cat de cat grasimea... Eu am in jur de 7-8 kiograme de dat jos.

Alexandra G. spunea...

@ Ema: Daca faci exercitii cardio ai toate sansele sa slabesti, daca nu faci si cateva exercitii de "forta" risti sa ti se lase pielea...

De-asta e bine sa le combini...

In acelasi timp in care tu vei arde din grasimi ii vei da si corpului o forma frumoasa...

Niciodata nu m-am gandit ca voi face muschii cat casa si voi avea si grasimea 10 cm deasupra lor...

Evita sa folosesti greutati mari (in cazul in care intentionezi sa-ti iei unele... sunt foarte ieftine in carrefour... 1 kg este 10 lei... )... poti folosi gantere de maxim 2 kg... si fereste-te de genuflexiuni :|

Ema spunea...

Multumesc inca o data pentru raspuns, voi tine cont de sfaturile tale.
O seara placuta sa ai! :)