miercuri, 31 martie 2010

Beneficiile plimbarii

In aceasta dimineață va voi da un sfat pe care l-am auzit la Dr. Oz, invitat într-una din emisiunile lui Oprah. 

Plimbarea de 30 de minute este primul pas către o viata sănătoasă și intervine puternic în procesul de slăbire(când zic puternic ma refer în special la persoanele supraponderale). As vrea sa mai adaug ca “micile” plimbări imbunatasesc starea de spirit, relaxează, destreseaza  (am mai zis asta intr-unul dintre posturile legate de motivare). 

In funcție de intensitatea mersului poți arde în medie pana la 200 calorii într-un mod plăcut. Cu cât mergeți mai alert cu atât numărul caloriilor consumate cresc.
Va sfătuiesc sa faceți mici plimbări alături de cei dragi sau sa coborâți cu 2 stații înainte de destinație și sa mergeți pe jos.

O zi frumoasa și însorită,
Bisoux

PS: Daca nu sunteți indeajuns de motivate sa va aventurați într-ale mersului pe jos, adoptați un câine ! El cere sa fie plimbat și nu prea aveți cum sa-l "refuzați". In plus, faceți și o fapta buna. :P
PPS: Pana voi face rost de poze voi pune unele cu mine, sper sa nu va deranjeze.

Motivarea, bate-o vina !






Foarte multe fete se plâng de lipsa de motivare.

„pe mine nimic nu reușește sa ma motiveze și elanul ma tine maxim o săptămână ” (sper sa nu se supere  pe mine cea căreia ii aparțin cuvintele )

Ce motivare mai mare poate exista în afara de imaginea pe care o vezi în oglinda? De ce sa te complaci într-o situație când de tine depinde evoluția lucrurilor?!

Ne place sa fim admirate, sa lasam o impresie buna, sa primim complimente referitoare si la aspectul nostru fizic, dar pentru asta trebuie sa depunem putin efort. 

In ultimul an am auzit tot felul de fraze de genul „nu o sa mai ai 20 de ani și vei vedea ca la 25 nu vei mai arata asa, metabolismul ți se va schimba și nu neapărat în bine”. Pai și ce?! Vreau sa ajung la 25 de ani arătând și mai bine. Îmi iubesc vârsta și o voi iubi mereu indiferent de câți ani voi avea chiar dacă timpul își va lăsa amprenta asupra corpului meu.

Vreau sa arat bine și la 30 de ani, dar pentru asta trebuie sa dedic minim 30 de minute sportului, trebuie sa renunț la fast-food, sa am grija ce mănânc, sa ma hidratez,sa nu ma pârlesc la soare, sa ma asigur ca am in jurul meu numai oameni ce au o influenta pozitiva asupra mea. Nimic nu se obține fără munca. Ce dacă în tinerete ai un corp perfect?! Asta se poate schimba pe parcurs. Totul depinde de tine.Sunt atâtea lucruri pe care ne-am dori sa le schimbam, dar uitam ca schimbarea trebuie sa înceapă cu și de la noi.

Nu uitați, oamenii drăguți (nu neapărat fizic cât sufletește) și îngrijiți au numai de câștigat.

Va doresc o zi frumoasa.
Cu drag,
Bisoux

 PS:  Îngrijirea nu presupune folosirea unor creme scumpe, achiziționarea unor haine de firma. Îngrijirea începe cu grija pe care o ai fata de tenul, corpul, atitudinea ta fata de ceilalți (oamenii înarmați cu o vorba buna sunt întotdeauna mai frumoși).



De vorba la o cafea...

6 motive pentru care ar trebui sa evitați mâncarea de la fast-food

6. nu aveți siguranța sursei din care provine
5. uleiul folosit la prăjit nu este schimbat atât de des pe cât ar trebui
4. toate E-urile din acea mâncare duc mai târziu la tot felul de boli
3. va umpleți de celulita, pielea își pierde fermitatea, colăceii noi apăruți vor "atârna"
2. îngrașă foarte, foarte, foarte mult
1. da senzația de oboseala (am mai spus-o într-un post anterior, mâncarea ar trebui sa va dea energie, nu sa va moleșească)

Am abordat aceasta tema din cauza ofertelor foarte tentante existente pe piață. Înainte "de a profita" de ele, mi-as dori sa va aduceți aminte măcar unul din motivele pentru care nu ar trebui sa consumați fast food.

O zi frumoasa,
Bisoux

PS: Lista nu este atât de scurta, m-am rezumat la a menționa motivele cu cel mai mare impact.

marți, 30 martie 2010

Top 3 exerciții pentru abdomen



Va voi prezenta mai jos un top 3 al abdomenelor cu precizarea ca înainte de a le executa trebuie sa aveți încălzirea foarte bine făcuta. Altfel, va veți auzi coloana și toate încheieturile cum trosnesc. Credeți-ma ca nu este deloc plăcut.

A propos, nu le știu denumirile, nici nu-mi încarc memoria cu asa ceva. Daca vreți, denumiți-le voi.

1.       Stați întinse pe spate cu picioarele ridicate la 90 de grade fata de podea, mâinile pe lângă corp (puteți sa le puneți și sub voi pentru putin sprijin). Folosindu-va mușchii abdominali, ridicați picioarele spre tavan.

2.       Aceeași poziție a corpului, întinse pe o salteluța, picioarele la 90 de grade  doar ca de data asta aduceți mâinile la glezne prin ridicări de trunchi (chiar dacă nu puteți din prima sa țineți picioarele drepte, nu va demoralizați, cu timpul va veți putea îmbunătăți poziția,oricum nu trebuie sa le țineți drepte, bat).

3.       Aceeași poziție a corpului, picioarele la 90 de grade, mâinile pe lângă corp. Încet, coborâți picioarele pana ajungeți foarte aproape de podea, dar fără sa o atingeți.

Bonus:  Faceți măreața combinație intre exercițiile 1 și 2. O data ridicări de trunchi pana ajungeți cu mâinile la glezne, o data ridicări de picioare în direcția tavanului.

PS: Niciun exercițiu de mai sus nu este inventat de mine.
PPS:  Daca aveți probleme fizice de orice fel,consultați mai întâi medicul. Nu vreau sa dați de vreun necaz din cauza mea.
Nu am spus cate exercitii ar trebui efectuați pentru ca fiecare face cat poate. Eu am inceput cu 16 din fiecare, dar daca voi puteti face mai multe, nimeni nu va opreste. 
Aceste abdomene dau rezultate doar daca sunt combinate si cu exercitii cardio. Va voi vorbi despre acestea intr-un post viitor.
O zi buna,
Bisoux
sursa foto: bellazon  

De vorba la o cafea...

"Când e bine sa facem sport?".
Recunosc ca aceasta întrebare m-a frământat mereu, dar recomandările haotice m-au făcut sa nu-mi mai pese. Sunt persoane care se mobilizează mai bine dimineața, altele seara sau persoane care merg la sala în pauza de masa. Mișcarea este binevenita la orice ora din zi și din noapte, dar trebuie sa fiți atente/antenti la cum reacționează corpul vostru.
De exemplu, vara trecuta, ma duceam în fiecare zi, la ora 7 dimineață în parc sa alerg, dar rezultatele nu prea se vedeau, din contra eram obosita în fiecare zi, iar seara când ma duceam la orele de aerobic, nu puteam sa-mi duc la capăt exercițiile din cauza oboselii. Pentru ca nu mai am timp, fac mișcare seara, în jur de ora 7-8. Dupa o ora de sport ma simt mult mai relaxata, mai mulțumită de mine și de faptul ca nu a trecut o zi în care sa nu fac aproape tot ce mi-am propus.
Concluzia este nu trebuie sa faceți sport doar dimineața pentru ca asa ați citit în revista X sau seara pentru ca asa ați auzit de la colega voastră, ci trebuie sa vedeți ce moment al zilei va este prielnic pentru aceasta activitate.

Va doresc sa aveți o zi frumoasa și plina de căldură.

luni, 29 martie 2010

Mult asteptatul post despre banane

Pentru început, țin sa precizez ca înainte spaima mea cea mai mare era acest fruct. Cu timpul am realizat ca in comparatie cu un sandvis care are mult mai multe calorii sau chiar cu un mar, bananele sunt o buna opțiune în ceea ce privește gustările. 
(după ce mănânci un mar ai senzația ca te roade stomacul, parca ai mai manca ceva!)
Cu câteva condiții:
1.       Sa nu fie foarte coapte: ele conțin amidon și pe măsură ce fructul se coace, acesta se transforma in zahar
2.       Sa fie consumate cât mai de dimineață posibil, mai pe scurt sa nu va treziți ca va ia pofta pe la 9 seara pentru ca nu ați făcut nicio afacere.
De ce sunt ele bune?
1.       Sursa de antioxidanți
2.       Ajuta la scăderea tensiunii
3.       Tratează ulcerul si constipația
4.       Sarace în sodiu (sare)

Ellen Pompeo, actrița din Grey’s Anatomy, recent mămică a unei fetite, a afirmat zilele trecute ca bananele fac parte din alimentația ei deoarece sunt o bogata sursa de energie, potasiu și magneziu.
Îmi permit sa adaug la acestea faptul ca bananele ajuta foarte mult la îmbunatățirea memoriei.
O zi buna,
Bisoux

duminică, 28 martie 2010

De vorba la o cafea...

Gustarea de dimineață. M-am gândit la acest subiect deoarece știu ca multe dintre voi sar peste aceasta „masa”. Ei bine, nu trebuie sa fie o masa completa, sa stați 7 ore sa mestecați și încă 7 pana sa va puteți ridica de la masa din cauza ca stomacul va este prea plin(de fapt cam asta ar fi idealul mesei de dimineață, nu uitați totuși ca micul dejun este cel mai important moment al zilei).Mâncarea ar trebui sa va dea energie nu sa va moleșească.
Ideal ar fi sa începeți ziua mâncând un fruct, o banana,de exemplu, fruct gustos și sățios. Daca vi s-au terminat fructele, o alta alternativa ar fi sa va pregătiți seara, înainte de culcare, un sandviș din pâine neagră pe care sa-l băgați în frigider. Nu plecați de acasă nemâncate, tentațiile de pe drum sunt mari, covrigii, gogoșile, sandvișurile acelea mari cu maioneza și tot ce ați mai putea găsi prin oraș așteaptă frumos sa fie cumpărate. Orice va pregătiți acasă este mult mai bun decât ceea ce ați putea cumpăra din comerț. Cam asta este părerea mea , m-ar interesa sa o aflu și pe a voastră.


O săptămână cât mai bună!!!
 PS: Nu fugiți de banane, ele nu ingrașă asa cum se zvonește!! In curând un post special dedicat acestui fruct.

Avem nevoie de motivare


Cu siguranța ați auzit de terapia prin muzica, de îmbunatățirea memoriei cu ajutorul muzicii și tot asa. Astăzi am pentru voi un sfat pentru a va simți mai motivate. Faceți un playlist cu toate melodiile voastre preferate, cât mai ritmate posibil și începeți sa faceți mișcare, poate chiar sa dansați. Trucul este sa aranjați melodiile într-o anumita ordine, sa începeți cu una mai lenta, iar pe măsura ce exercițiile devin mai intense și ritmul melodiei sa fie mai alert. De exemplu, dacă va dați duhul făcând abdomene și voi ascultați o melodie mai lenta ale cărei versuri spun “ nu mai pot", "nu mai am chef", nu mai suport", "am obosit” cu siguranța nici voi nu veți mai avea chef și putere de a lucra.





PS: Va recomand sa ascultați Two Unlimited- No Limit.
PPS:  Ii multumesc lui Ciprian pentru ca mi-a adus aminte de aceasta piesa.

De vorba la o cafea...


Subiectul zilei este regimul. Pentru ca este o tema complexa abordarea va fi treptata. Pentru început va voi spune de ce nu recomand nimănui regimul.

Regimul nu este un stil de viata sănătos. Din punctul meu de vedere este o chinuiala, o înfometare fără rost. Nu poți renunța la niciun aliment, toate sunt importante. Faptul ca te-ai decis sa nu mai consumi un aliment important se va reflecta asupra unghiilor, parului, tenului, iar in interior nici nu mai zic care sunt efectele. Cheia succesului consta în moderație. 

Nu-mi spuneți de nu știu ce vedeta care a ținut o dieta miraculoasa prin care a slăbit 20 kg într-o luna și are toți dinții-n gura, iar parul ii este des și strălucitor pentru ca în cazul vedetelor este altceva. Ele plătesc mii de euro pentru a avea tot timpul după coada lor un nutritionist și un antrenor personal, iar în unele cazuri chiar și un medic.

Ce vreau de la voi este sa-mi spuneți dacă ați ținut vreodată  regim și rezultatele lui pe termen scurt și pe termen lung. 


PS: Sa il incurajam pe Claudiu Laurentiu pentru ca el este obligat sa tina un regim strict din cauza unor probleme de sanatate. 
(Si nu, nu suntem la vreo grupare ciudata, dar asa e frumos din partea noastra).


Sa aveti o zi frumoasa si nu uitati ca azi se mananca peste!!!

sâmbătă, 27 martie 2010

Sfat

Celor care doresc sa inlocuiasca ciocolata, prajiturielele, bombonelele si tot ce mai intra la capitolul dulce le recomand batoanele de cereale. Nu numai ca pot potoli pofta de dulce, dar sunt si mult mai sanatoase.

Pupici!

De vorba la o cafea...

 


Ziua buna se cunoaste de dimineata, ziua foarte buna se cunoaste dupa cafeaua de dimineata. Din partea mea, aveti verde la cafea. Bauta in cantitati rezonabile cafeaua este benefica atat pentru minte cat si pentru corp. Daca nu va place cafeaua puteti oricand sa beti ceai verde sau negru.

Va doresc o zi insorita !!!!

PS: Aceasta este o rubrica noua. In fiecare dimineata va voi propune cate un subiect pe care sa il dezbatem impreuna.

vineri, 26 martie 2010

Avem nevoie de motivare

Stim foarte bine cat de greu este sa ne apucam sa facem miscare. Nu suntem suficient de odihniti, nu suntem suficient de motivati, nu am avut o zi prea buna, suntem foarte stresati, nu ne mai intelegem cu nimeni etc.. Foarte putine persoane stiu ca sportul elimina stresul, relaxeaza, imbunatateste starea psihica (  nu doar cea fizica !!!!! ) si asa mai departe. As putea scrie o lista intreaga cu beneficiile aduse de miscare, dar prefer sa le descoperiti singuri.

O alta mare greseala este aceea ca ne lasam pagubasi dupa doua zile fara nici cea mai mica urma de remuscare. Se spune ca un om are nevoie de 21 de zile pentru a se obisnui cu ceva si de 21 de zile pentru a se dezobisnui. 

Sfatul meu este sa incercati sa fiti cat mai stricti posibil aceste 21 de zile, sa nu va abateti de la program nici macar o zi pentru a integra miscarea in activitatile voastre cotidiene. Cand va veti obisnui cu sportul o zi pauza vi se va parea ceva iesit din comun, nefiresc. 

Un alt lucru important pe care trebuie sa-l stiti este faptul ca un program ar trebui sa tina 20 de minute la inceput. Nu are rost sa va chinuiti cu trasul de fiare cu orele, lesinat pe banda de alergat si mai stiu eu ce. Faceti ceva ce va face placere, ce va bucura trupul si sufletul.

Este important sa stiti ca rezultatele se vor vedea inca din primele zile. Sportul imbunatateste starea de spirit, reda increderea in sine, relaxeaza. Fizic vorbind, primul rezultat asupra corpului va fi tinuta. O persoana care face miscare se deosebeste de o alta care prefera sa stea in fata televizorului cu ceva mancare in brate printr-o postura dreapta, umeri trasi, piept inainte. 
Cine ar putea trece neobservat cu o astfel de pozitie a corpului si o asemenea atitudine?!



Sa gatim...

Culorile influenteaza apetitul.  
Rosul, verdele si galbenul sunt printre favoritele mele.
Astazi va propun o reteta simpla cu muuuult rosu.

Aveti nevoie de: 
- o ceapa de marime medie
- un piept de pui
- ciuperci
- rosii
- ardei gras rosu sau verde (eu personal detest ardeiul asa ca nu-l pun)

Se taie pieptul de pui in fâșii  nici prea mari nici prea mici, suficient de groase incat sa se prajeasca uniform fara sa se usuce. Ceapa taiata in prealabil se pune la calit, atunci cand credeti ca este suficient de calita adaugati pieptul de pui. In timp ce acestea stau frumusel pe foc, acoperite de un capac, voi veti pregati ciupercile. Cand credeti ca puiul este semifacut adaugati si ciupercile. Daca folositi ciuperci din conserva, castigati timp, daca folositi ciuperci normale, va trebui sa asteptati ceva pana si acestea se vor face. La sfarsit adaugati rosiile. Pentru decorare puteti folosi ardeiul gras.



PONTURI:
  
Cantitatile le stabiliti voi. De obicei mananca in jur de doua persoane dintr-un piept de pui, eu cand ma chinui il mananc singura. :))

Folositi cat mai multe condimente. Deveniți creative. Mie imi place sa fac acest fel de mancare foaaaaaaaarte picant și de aceea adaug tot ce ar putea sa piste.

Nu folositi ciuperci din conserva. Cele cumparate la kg sunt mult mai bune. Eu ador sa tai ciupercile, de fapt ador sa toc orice leguma. 

Folositi verde. Verdele este o culoare care inspira sanatate, viata. Daca nici voua nu va place ardeiul gras va sfatuiesc sa incercati 2-3 frunze de salata. 

Puteti sa nu folositi ulei deloc atata timp cat gatiti in ceva de teflon. Eu una fac acest fel de mancare intr-o tigaie.

Spor la gatit !!! 

Sa facem cunostinta !!!!

Cateva cuvinte despre mine
Ma numesc Alexandra, am 21 de ani, sunt studenta la o facultate cu profil economic si sunt pasionata de tot ceea ce reprezinta nutritie si sport. Trebuie sa va spun ca nu m-am remarcat niciodata la vreo ora de sport si nu sunt genul care sa treaca pe langa vreo cofetarie si sa nu se uite lung la vitrine. Datorita unor experiente pe care le-am avut cu ingrasatul exagerat m-am vazut fortata de a ma pune pe treaba. Un pic de miscare, mai putina mancarica, minima documentare. In prezent fac multa miscare, imi gatesc singura mancarea, imi prepar singura dulciurile, ma documentez mult mai mult.

Stiu ca sunt multe site-uri si blog-uri dedicate acestui delicat subiect, dar simt ca va pot ajuta. Nu am sa va mint spunandu-va cat de repede si usor se slabeste, nici nu am sa va dau vreo reteta minune cu ajutorul careia sa slabiti miraculos. Am sa va ajut sa descoperiti mancatul sanatos, miscarea si cum sa va iubiti propriul vostru corp. Slabute, plinute, normale, va invit pe toate sa luati parte la aceasta minunata "aventura".

Cui ii este destinat blog-ul?
Acest blog este la dispozitia atat persoanelor de sex feminin cat si celor de sex masculin(chiar daca mai sus m-am adresat numai doamnelor si domnisoarelor).
Va invit pe toti sa participati la discutii.
Incurajez comentariile pro si contra.
Astept sfaturile cat si intrebarile voastre referitoare la nutritie si exercitii fizice.

Ce surprize veti gasi?
Retete culinare
Idei de exercitii fizice
Sfaturi pentru a va mobiliza

Raspunsuri la intrebarile voastre
PS: Pe parcurs voi veni si cu alte subiecte, nu va speriati! Lucrurile nu vor ramane la acest nivel :)


Dedicatia mea
Si cum orice blog este dedicat cuiva (cred), vreau sa-l dedic pe acesta urmatoarelor persoane:
-mamei mele care m-a sprijinit si ma sprijina intotdeauna
-prietenelor mele dragi care mi-au fost alaturi indiferent de cat de buna sau rea am fost(si da, Iulia si Alexandra, si voi sunteti printre fiintele dragi mie)
-tatalui meu pentru toata increderea pe care mi-o da in mine